BIOGRAFI

Christina har en fantastisk röst, stark och mogen, dessutom är hon duktig på att dansa, allt från showdans till stepp. Hon är utbildad aerobicinstruktör och har undervisat i såväl jazzdans som jazzaerobics.

1994-1997 gick hon Balettakademiens musikalartistlinje i Göteborg och därefter har hon tagit privatlektioner i sång för pedagoger som Ceca Radesjö och Monica Einarsson mfl. Redan som barn började hon studera sång och musik på Tranås musikskola och hon spelar både piano och läser noter samt accordanalys. Under åren har Christina medverkat i ett stort antal musikaler, Rivierans Guldgossar, Saturday Night Fever, 42nd Street, Grease, Trollkarlen från Oz och West Side Story. Hon har också varit med i flera TV-shower som Sommarkrysset, Bingolotto, Let´s Dance och Scenen är din samt ett antal krogshower såsom Wallmans salonger i Malmö och Norrtälje, Blue Moon Bar i Stockholm, Sven Ingvars och Någonting Fantastiskt på Mosebacke i Stockholm.

Nu jobbar hon regelbundet som artist i olika konstellationer. Bland annat som kör åt Linda Bengtzing, Marcoolio och Magnus Carlsson. Christina ingår även i de egna grupperna Covergirls och Sound of Sweden, SoS, som har gjort ett flertal spelningar åt bland andra Flygvapnet och JAS Gripen. Christina har också suttit i Melodifestivalens jury under tre år. Ett ärofullt och roligt uppdrag som känns oerhört viktigt. Viktigast just nu är dock familjen som består av man och den nyfödda flickan Vendela.Övrigt
Talar engelska flytande, studerat franska och tyska. Åker slalom, har körkort. Gillar att plocka svamp och bär i sommarstugan. Älskar att laga mat och bjuda vänner på middag, älskar även att baka (och äta) kanelbullar. Favoritdryck: champagne och en god kaffelatte. Stjärntecken: Skorpion.